sandwich proteinglass | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

sandwich proteinglass

I helgen testade jag att baka en nyttig proteinglass liknande Sandwich-glassen jag brukade äta när jag var liten. Jag blev ärlligt talat förvånad över hur gott det här receptet blev, jag ska absolut göra fler av dessa snart igen och ha i frysen nu under sommaren. Perfekt mellanmål! Jag testade att mikra en glass i 20-30 sekunder innan jag åt den då den var genomfryst och det blev så gott. “Brödet” blev varmt men glassen kall, mums! Nästa gång ska jag definitivt testa att göra hela glassen inklusive brödet i vanilj!  

Tveka inte utan testa det här receptet! 

DSC_0004 84DSC_0011 34

Recept för två glassar: 

2 dl chokladproteinpulver (jag använde Fit&Smart härifrån)

1/2 tsk bakpulver 

1 ägg

2 tsk kakao

(t.ex 1 tsk stevia lättströ om du vill ha sötning)

Vaniljglassen:

150 g naturell lättkvarg 

1 msk Vaniljproteinpulver (jag använde Whey80 härifrån)

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och kör i matberedare till en jämn massa. Tryck ut degen till en 1 cm tjock rektangel på ett bakplåtspapper (fastnar den på fingrarna kan du fukta fingrarna med lite vatten). Grädda i ugnen på 150 grader på varmluft i 3-5 minuter. Ta ut och låt svalna helt medan du gör fyllningen. 

Blanda kvargen med pulvret. Skär kakan mitt i tu på längden och sedan på mitten så att det blir 4 lika stora bitar. Bred på fyllningen och sätt ihop glassen. Förvara i frysen, ät och njut!

 

Näringsvärde för 1 glass av 2: 

207 kcal

36,5 g protein

4,5 g kolhydrater 

4,5 g fett

DSC_0005 76 16.56.08DSC_0019 11

Idéer på smaksättningar: 

 • Päronglass – Smaksätt kvargen med Fun Light sötad med stevia i t.ex smaken päron. 
 • Vaniljsandwich – Uteslut kakaon i brödet och använd vaniljprotein istället för chokladprotein. 
 • Jordgubbsglass – Mixa kvargen med jordgubbar (eller andra bär och frukter). 
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Viola

  Hm.. det är ju bra att vara nyttig men det är ju mer kalorier i den där än en vanlig sandwich? Känns som om det vore bättre och billigare att äta riktig mat och sen en riktig glass då och då för det är ju inte farligt. I alla fall om man vill gå ner i vikt.

  1. Molly Olsson

   Hej! 🙂
   Nej det har jag inte, det finns massor av recept på Sandwichglassar med proteinpulver på nätet om du bara googlar så jag tog inspiration från många olika och tog det jag hade hemma i lagom mängd 🙂

 2. Anton

  Ser väldigt gott ut! Något man måste testa för att hålla formen i sommar och slippa bli frestad av alla som äter glass.. 😉

  1. Molly Olsson

   Hej Johan! Ja jag använder vassle, jag har aldrig provat med något annat protein. Det borde gå lika bra att göra degen för hand eller kanske med elvisp eller liknande? Se bara till att allt blandas väl! 🙂

Annons
stats