Molly Olsson

Annons

How to make sweet potato pizza crust

DSC_0003 2

Till middag lagade jag ett eget recept på pizza med sötpotatisbotten. Perfekt om man vill ha ett gott men nyttigare alternativ till vanlig pizza. Det tar en stund att laga den i ugnen men det är värt det  iallafall :) Den här dagen har varit jätteskön. Jag har lyssnat på Body Radio samtidigt som jag har skrivit nya inlägg till bloggen, solat, lagat mat osv. Jag tog en vilodag vilket passade perfekt idag när jag dessutom har träningsvärk i många delar av kroppen från mina senaste gympass. Dagar av bara vila är riktigt skönt ibland faktiskt, jag brukar annars inte kunna tänka på något annat än att jag är sugen på att träna men idag har jag tagit det lugnt och skjutit det åt sidan lite. Eller ja inte helt, jag har pluggat tränings- och näringslära men bara för nöjets skull. Inför framtida utbildning är det väl bara bra att förbereda sig haha :)

Nåja, nu ska jag snart ner och se en film men här kommer självklart receptet. Jag hade inte så mycket roligt hemma att ha på pizzan så fick bli enkel topping idag. Du kan självklart använda tomatsås som vanligt på pizzan och förslag på goda toppingar kan vara mozarella, tonfisk, köttfärs, fetaost, oliver osv…

 

Pizza på sötpotatisbotten

150 g sötpotatis som är kokt mjuk

1 tsk fiberhusk

1/2 tsk bakpulver

2 msk mandelmjöl

Salt, peppar och oregano

1 äggvita

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Mosa potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Forma på ett bakplåtspapper och grädda bottnen  i ugnen i 15 minuter. Ta ut och lägg på den topping du vill ha. Jag toppade med ca 120 g keso, 2 skivor skinka, spenat, 1/2 tomar och mer oregano. (Hade inte så mycket roligt hemma) Sätt in i ugnen igen och grädda i ca 15-25 minuter till. Se efter hur den ser ut, det beror mycket på vad du har på för topping, vad du har för ugn osv! :)

pizzaDSC_0007

Näringvärde för bottnen:

220 kcal

28,4 g kolhydrater

8,4 g protein

8 g fett

 

Näringsvärde för hela pizzan med topping:

345 kcal

33,4 g kolhydrater

27,5 g protein

11 g fett

Kommentarer

Kommentera

  1. Yamini

    Om man inte har varmluftsugn går det bra med vanlig ugn då? tror du att en pizza per person räcker?

Annons
stats