Healthy banana nut ice cream bars! | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Healthy banana nut ice cream bars!

DSC_0172medvitt

Är man ofta sötsugen är det toppen med nyttigare varianter på glass, bakverk osv. Påståendet att nyttiga bakverk inte kan vara gott slår vi hål på nu med detsamma. Det finns massor av enkla recept som är hälsosammare men himla goda! För något vecka sedan testade jag ett eget recept på “Banana nut ice cream bars”, och massor av fler nyttiga efterrätter finns det recept på i kategorierna under headern. Kika in där och prova något nytt till helgen eller bara som lite extra vardagslyx! 😀 

DSC_0177nut

Botten: 

1 dl russin 

5 färska dadlar

2 msk kokosmjöl 

*Vatten om det behövs för att kunna arbeta med massan.

Fyllning:

En banan

1 tsk carobpulver

1 msk honung 

1 dl kokosmjöl

Överdrag: 

1 msk kokosolja

3 tsk kakao

1/2 msk stevia lättströ

Valfritt: hackade nötter

Så här gör du:

Kör alla ingredienser till botten i en matberedare. Fukta dina händer så att du kan trycka ut massan till en rektangel på ett bakplåtspapper. Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen och bred på bottnen. Mikra kokosoljan i 20-30 sekunder i en liten skål och rör ner kakao samt stevia och hackade nötter om du vill. Häll över fyllningen (det gör inget om det blir utanför på bakplåtspappret! Det kan brytas och ätas som choklad i mindre bitar.) Ställ in i frysen tills chokladöverdragen stelnat och ta ut för att skära i 9 bitar. Förvara i frysen och ta fram när den ska ätas! 🙂

DSC_0205

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabell

    Dom här ser ju såååå goda ut och jag råkar ha alla ingredienser i skafferiet, yeey! det jag undrar är, du råkar inte veta ungefär hur mycket kcal det blir i varje bit? Mvh

Annons
stats