Enkel & nyttig minipizza | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Enkel & nyttig minipizza

 

Igår stretchade jag för första gången på väldigt länge, jag har tränat på gym i snart 2 år och endast stretchat ett fåtal gånger. Stretching och avslappning är faktiskt underskattat. I vanlig ordning brukar jag träna in i sista minuten, skynda till omklädningsrummet och gå i högt tempo till bussen men nu ska jag ta tag i detta lite bättre och börja stretcha. Jag älskar känslan i kroppen, det är skönt att töja ut varenda muskel efter ett träningspass när man fortfarande är varm och igång. Tycker inte ni det? 🙂

Brukar du stretcha? 🙂

 

Idag körde jag mage och inget annat, jag brukar ha magpassen för sig precis som benpassen och verkligen fokusera till 100 % på det området av kroppen. Jag inledde med ett par tyngre övningar och körde sedan lite allt möjligt innan jag avslutade med högreps i två övningar. Min mage är trött och allt är precis som det ska vara! Till middag lagade jag en liten vegetarisk minipizza, enkelt och gott. Ett recept som även fungerar bra om mellanmål! Till detta åt jag även keso, här kommer receptet jag improviserade ihop… 

 

DSC_0105DSC_0118

 

Recept för en liten minipizza

Pizzabotten

2 msk mandelmjöl 

1/4 dl äggvita

1 krm bakpulver 

Salt

1 tsk hela psylliumfrön

Pizza kryddmix (örter)

 

Topping: 

1/2 avokado

1 quornfilé + kokosolja och kryddor

1 tomat

Fetaost

Gurka

Pizza kryddmix (örter)

 

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Skär upp alla grönsaker, mosa avokadon och förbered qournfilén. 

3. Blanda ihop alla torra ingredienser till pizzan och rör ner äggvitan. Smeten ska vara rinnande! 

4. Smörj ett bakplåtspapper med lite kokosolja och häll på smeten. Bred ut till en tunn pizza och grädda i ugnen i 5 minuter. 

5. Stek qournfilén i kokosoljan och krydda. 

6. Ta ut pizzabottnen, bred på avokadon, toppa med grönsakerna, fetaosten och extra krydda. Ät och glöm inte bort att njuta! 🙂

 

nyttigpizzaDSC_0106

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats