”En fysik med inbyggd sprängkraft” | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

”En fysik med inbyggd sprängkraft”

work

 

Med en stark passion för styrketräning får man ofta försvara och stå upp för sitt intresse. Man får ofta stå upp för den livsstil man lever och ifrågasättas. Något samhället tycker att man borde ”acceptera för att man inte gör som normen säger”. Jag skulle nog å andra sidan inte säga att det måste vara okej, var och en har rätten att göra som den själv vill utan att behöva bli ställd mot väggen. Varför ska just kvinnor kritiseras på grund av hennes förmåga att förändra sin kropp, att bli starkare och att utveckla en fysik? Via Ellen Färnströms blogg hittade jag en artikeln på tyngre.se som handlar om just detta. 

 

Ett utdrag ur artikeln:

“Vi kvinnor tränar inte för att försöka se ut som män. Vi tränar av samma anledning som män; för att öka och förbättra vår kraft och styrka, för att utforma en atletisk och symmetrisk fysik. Vi tränar för vår hälsa, vår personliga utveckling, vår prestation, vårt hjärta, vår självkänsla, vår fåfänga,för våra medgångar och motgångar. Vi tränar med samma engagemang, tunga arbete och strävsamhet som män för att uppnå de former och linjer som endast kan skapas av muskler. Vi tränar för att vi är atleter. Vi tränar för att må bra. Vi tränar för oss själva. Vi tränar för att vi är kroppsbyggare. Och vi blir muskulösa för att vi är människor. “

 

Den här artikeln berör mig verkligen den handlar om styrketräning för kvinnor och samhällets syn på detta. Ni kan läsa hela artikeln om ni klickar här.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats