Fördelar med mina favoriter från Alpro! | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Fördelar med mina favoriter från Alpro!

alprodrycker

 

På senare tid har jag verkligen fått upp ögonen för dessa många och spännande varianter av nötmjölk som finns. Jag är alltid nyfiken och älskar att testa nya sorter jag kan använda på nya sätt i bakning, maträtter eller bara dricka som de är ihop med något gott. Jag är inte laktos och måste egentligen inte dricka dessa varianter istället för vanliga mejerier men jag gör det främst för den goda smakens skull. Men utöver att de smakar gott så finns det många andra fördelar med växtbaserade produkter….

 

Bra för dig!

  • Sojabönan ger dig fullvärdigt vegetabiliskt protein, en bar balans av de nyttiga fettsyrorna samt en låg variant av de mättade och dåliga sorterna. 
  • Hasselnötter är rika på de omättade fettsyrorna. 
  • Mandlar är fullproppade med kalcium och vitamin E. 

 

Bra för miljön!

  • Sojadrycker kräver 2,5 % mindre mängd vatten än för att producera mjölk!
  • Släpper ut hela 5 gånger mindre koldioxid!
  • Mindre halt metan frigörs!

 

Det finns så mycket man kan göra med dessa produkter, t.ex att göra en kokosomelett med kokos- och risdrycken, att göra mandelgröt med mandelmjölken eller att baka med dessa härliga smaker. Jag köper mina växtbaserade produkter från alpro, du kan läsa mer på deras hemsida alpro.com/se! 🙂

 

alpro

 

/ Bild lånad från Alpro.com /

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats