Hälsosamma chokladkakor | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Hälsosamma chokladkakor

 

DSC_1848

 

Till hösten älskar jag att baka nyttiga snacks av alla dess slag, det är både roligt, gott och nyttigt. Den här var första gången jag provade på att använda mig av svarta bönor. De har inte samma nötiga smak som kikärtor har men de fungerar utmärkt ihop med kakao i recept som detta eller den nyttiga chokladkrämen jag lagt upp recept på tidigare här! 🙂

Chokladkakor

1 burk svarta bönor (250 g avrunnen vikt)
1 tsk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 krm äkta vaniljpulver
1 krm salt
1/2 dl kakao
1 – 1 1/2 msk stevia lättströ
1/4 dl Äggvita
1 1/2 msk mjölk

Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj bönorna noga i vatten och låt rinna av. Tillsätt alla ingredienser i en matberedare och kör till en jämn smet. Klicka ut 15 kakor på ett bakplåtspapper ocg grädda i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna, ät och njut. 🙂

 

DSC_1907

DSC_1903

DSC_1930

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats