Banana & peanut protein ice cream | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Banana & peanut protein ice cream

myproteinicecream

 

För ett tag sedan blev jag så sugen på att prova ett nytt glassrecept. Eftersom att jag nyligen börjat använda mig av ett kaseinprotein från MyProtein bestämde jag mig för att testa med det och oj, oj, oj vad bra det blev! Proteinet i smaken ”Chocolate Smooth”, jordnötssmör och banan blev en fantastiskt god kombination och en perfekt konsistens. Inte som isglass utan som vanlig glass helt enkelt, mums!

Jag har alltid något form av nyttigt snacks i frysen om jag skulle bli sötsugen när det är dags för mellanmål eller till helgen. Dadelbollar, nötbollar eller den här glassen är himmelst goda exempel på detta. Här kommer mitt recept på proteinglass! 🙂

Banana & peanut (casein)protein ice cream
1 banan
1 tsk Kung Markatta ekologiskt jordnötssmör
1 dl kaseinproteinpulver (Milk Protein Smooth i smaken Chocolate Smooth härifrån!)
2 msk naturell lättkvarg
1/2 dl osötad sojamjölk / mandelmjölk etc

Så gör du:
Dela bananen i mindre bitar och kör den i en matberedare ihop med jordnötssmör, kvarg och mjölk. Kör till en slät smet och tillsätt sedan kaseinproteinet. Kör igen tills allt är väl blandat. Fördela i två glassformar, jag använde sådana man gör egen isglass på pinne med. Förvara i frysen och ta fram när den ska ätas! Ät och njut! 🙂

 

Näringsvärde per glass av två stycken: 160 kcal, 16 g protein, 16 g kolhydrater, 3 g fett.

 

myproteincaseinDSC_0184

 

Du har väl inte missat mina tidigare recept på bl a Sandwich-proteinglass och nyttig bananglass med cookie dough-topping? Klicka bara på länkarna nedan för att komma dit direkt! 😀

 

Sandwich proteinglass här!

Bananglass med cookie dough-topping här!

 

glass1

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats