Q/A: Vad är aminosyror? | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Q/A: Vad är aminosyror?

bcaa

 

Hej Molly!

Vill först bara tacka dig för en grymt bra blogg med jättebra tips och inspiration!! Det jag undrar över är det här med Aminosyror och BCAA, Har uppfattat det som att det ska förbättra återhämtningen? Kan du inte förklara vad det är och vad det betyder? Sedan undrar jag också vad du tycker om Intensity från Star nutrition som jag sett att du använder dig av. Är det en prestationshöjare? Går passen mycket bättre och hur använder du det? 

Tack på förhand, kram!!

 

Svar: Hej och tack så mycket! 😀 För att förklara översiktligt har jag skrivit ihop en liten sammanfattning. Jag vill dock inleda med att säga att kostillskott inte är ett måste för att få resultat av träningen. Bara ett hjälpmedel utöver kosten. 🙂

 

DSC_0002 6

 

Vad är BCAA?

BCAA är en förkortning för Branched-Chain Amino Acids, dvs grenade aminosyror. Alltså är det bara två ord för samma sak. En BCAA-produkt innehåller aminosyrorna Leucin, Isoleucin och Valin. Att aminosyrorna är essentiella innebär att de är livsnödvändiga och att kroppen inte kan framställa dem själv utan att de måste tillföras via kosten. Protein innehåller en stor mängd aminosyror och just grenade aminosyror som finns i en BCAA-produkt är viktiga för muskeltillväxten. En BCAA är toppen vid styrketräning om du vill öka din muskeltillväxt och din prestation då du får mer energi och blir mindre trött och kan återhämta dig snabbare efter träningen.

När ska man ta det?

En BCAA passar bra innan ett pass som en prestationshöjare, under passet eller direkt efter då den har en positiv inverkan på återhämtningen och muskeltillväxten. Just BCAA är ett bra val vid tung träning då kroppen kan använda dem direkt som bränsle utan att de först måste passera levern. Du kan även ta BCAA under dagen då även om det inte är i samband med ett träningstillfälle för att reducera muskelnedbrytningen och höja proteinsyntesen. Läs doseringsanvisningarna på förpackningen för att se hur mycket du ska ta och hur ofta. Jag brukar dricka aminosyror under långa träningspass. 

 

Nu till din andra fråga om Intensity Pre Workout. Den innehåller bl a koffein vilket gör dig pigg. Av den anledningen drick jag ibland Intensity innan mina pass om jag är trött och vill ha en kick. Så det säger väl sig självt, är jag pigg och har energi så går passet bättre! Ska du beställa så är apelsinsmaken väldigt god. Jag hoppas att detta inlägg kunde hjälpa dig. 🙂 Kramar Molly. 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats