Målbild på gott och ont | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Målbild på gott och ont

motivate

 

Att ha en tydlig målbild skulle jag säga både är på gott och ont. En målbild ska inte skapa oro eller prestationsångest, den ska stärka ditt mod och motivera dig att sträva vidare. Inom träningen är det viktigt att målbilden är sund och inte för orimliga krav med sig. En bild du har i huvudet som är omöjlig att uppnå resulterar i mer ont än gott. 

Jag ska inte neka att jag har en visuell målbild men jag kan samtidigt garantera att den inte är det främsta målet jag har att uppnå. Jag tränar i grund och botten för lyckan och styrkan träningen ger mig. Jag strävar efter att bibehålla en sund syn på hälsa där inget går till överdrift. För höga krav på sig själv slutar aldrig bra, det vet jag mycket väl. Därav är det så viktigt att din målbild är realistisk och inte hetsar dig till en osund livsstil. Hälsa är så mycket mer än bara ett mål, för vad händer när det målet nåtts? Din livsstil bör vara långsiktig. 

Mitt råd till alla som ska sätta upp en målbild är att se över den noga och tänka igenom den minst en extra gång. Låt en sund målbild ge dig styrka och motivation varje dag! 

 

Hlsofreak

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats