Hitta hälsokost i din matbutik | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Hitta hälsokost i din matbutik

hälsokostprodukter

 

Jag får ofta frågor om var jag köper mina lite mer ovanliga matvaror som stevia, osötat jordnötssmör, fiberhusk, osötad mandelmjölk, bönchips…. ja listan kan göras lång! Men jag kan säga så här: jag köper inget av detta i någon särskild hälsokostbutik!

Mina kosttillskott kommer från Gymgrossisten.com men allt annat köper jag på City Gross, Ica Maxi eller Coop. De har massor av roliga saker men det är inte alltid lätt att veta var man ska leta. Min lilla hjälplista här nedan kanske kan hjälpa dig…

 

Jordnötssmör

Jag köper inte av märket Skippy som innehåller mängder med socker och andra onödiga tillsatser. Jag väljer istället Kung Markatta eller Green Choice som endast innehåller jordnötter (och en väldigt liten mängd salt om du väljer den saltade sorten). Du kan leta vid bakning och där nötter och andra fröer finns. Kan även stå bland sylter och ketchup. 

 

Stevia

Det finns en uppskö av alternativ men jag köper oftast Stevia lättströ av märket Green Canderel eller Hermesetas. Står vid bakning, förmodligen intill vanligt socker. 

 

Äkta vaniljpulver

En ultimat ersättning till vaniljsocker för att få en god vaniljsmak i bakning. Välj ekologiskt äkta vaniljpulver som brukar stå på bakavdelningen. 

 

Bönor/kikärtor

Bönor/kikärtor använder jag ofta som bas i mina recept. Hittar du bland konserverna. 

 

Osötad mandelmjölk/sojamjölk/cashewnötsdryck

Dessa underbara drycker finns oftast bland laktosfria produkter i närheten av mejerierna!

 

Kallpressad kokosolja

Kokosolja kan vara svårt att hitta ibland men står oftast bland bakprodukter. Kan användas i bakning, stekning och mycket mer! 

 

En del butiker har specifika avdelningar för superfoods/hälsokost. Men jag tipsar dig om att leta på dessa ställen för att hitta lite lättare. Lite krångligt första gången men du lär dig snabbt var de finns och det går lika snabbt som något annat.

 

alprodrycker

Hlsofreak

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats