Chocolate Chip Ice Cream Cookie Bars | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Chocolate Chip Ice Cream Cookie Bars

Chocolate Chip Ice Cream Cookies Bars

 

Namnet är långt, men med handen på hjärtat kan jag stolt skriva att dagens glassrecept är – 

 

Nyttigt.

 

Näringsrikt.

 

Proteinrikt.

 

Lågkalori.

 

Sockerfritt.

 

Äggfritt.

 

Fritt från vitt mjöl.

 

Enkelt att göra.

 

Och självklart supergott! 

 

Chocolate Chip Ice Cream Cookies3

 

Det här, kära läsare, är sandwichglassens uppföljare! Kommer ni ihåg när  jag postade den för länge sedan? Den var väldigt omtyckt och det är dags att ta det hela till nästa nivå. En. Nivå. HÖGRE.

Glassreceptet är basic och gjort på smaksatt kvarg. Du kan använda den köpta smaksatta, smaksätta själv med bär/frukt/steviadrops eller byta ut mot ett annat glassrecept om du skulle vilja. Men det allra viktigaste är att du använder två mjuka, smakrika chocolate chip cookies med Chocolate Chunks som bas. Åh, säger jag bara. Åh. Förbered dig på att bildbombas med härliga kakor och glass för nej jag kunde inte välja ut färre bilder än så här. 

 

Är det jobbigt att äta nyttigt varje dag? Nej? Det förstår jag inte varför det skulle vara.

 

Soft protein Cookies Hlsofreak

 

2 dl havregryn 

1 krm bikarbonat

1 krm bakpulver

0,75 dl stevia lättströ

1 krm ekologiskt äkta vaniljpulver 

2 msk Lean protein Strawberry White Chocolate (eller ditt valda protein, men jag måste säga att detta är fantastiskt i bakning)

1 msk jordnötssmör

1 msk kallpressad kokosolja

3 msk osötad mandelmjölk/annan mjölk

20 g Sockerfri choklad från Carb Zone 

 

Soft protein Cookies By Hlsofreak Blog

 

Fyllning: 

150 g kvarg

1 msk Lean protein Strawberry White Chocolate

1 msk steviaströ 

1. Börja med att ta fram chokladen ur kylen för att den ska bli lättare att dela lite senare. Mixa / kör sedan havregrynen i en matberedare till ett mjöl. 

2. Häll över i en bunke och blanda ihop alla torra ingredienser: bikarbonat, bakpulver, stevia, äkta vaniljpulver, proteinpulver. 

3. Lägg en matsked av ditt godaste jordnötssmör och kallpressad kokosolja i ett glas eller mikrosäker skål och mikra i ca 20 sekunder så att de smälter tillsammans.

4. Tillsätt mjölken och blanda väl. 

5. Häll över alla ingredienser i bunken och blanda med en slev. 

6. Hacka chokladen och rör ner. Lägg 8 klickar på en plåt med bakplåtspapper och blöt fingertopparna för att kunna forma dem runda utan att det är för klibbigt. 

7. Grädda i ugnen på 160 grader varmluft i ca 7 minuter. Ta ut kakorna när de är som du vill ha dem. Mjuka, varma… Nu är det bara att fylla dem! Ät och njut mina vänner! Antingen som vanliga kakor eller som glassbars…

 

Soft protein Cookies by Hlsofreak

 

Näringsvärde per färdig glassbar (två kakor och fyllning emellan):

190 kcal

12 g protein

15 g kolhydrater

10,5 g fett

 

Näringsvärde per kaka av 8 stycken: 

79 kcal

2,8 g protein

6,8 g kolhydrater

4,6 g fett

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats