Molly Olsson

Annons

Nyttiga våfflor med/utan pulver

Nyttiga Våfflor By Hlsofreak 1Nyttiga Våfflor By Hlsofreak 3

 

Vad händer den 25 Mars varje år? Jo förutom att min bästa vän fyller år (GRATTIS SOPHIE!!) så är det ju faktiskt VÅFFELDAGEN! Bland de bästa dagarna på hela året helt klart. Ett tillfälle att äta en massa våfflor med goda toppingar. Mina favorittoppingar är dock något annat än grädde och sylt. Det är så mycket godare med färska bär, frukt, nötsmör och kvarg sötad med steviadrops. De perfekta tillbehören till ditt mellanmål, frukost eller lunch. Det ska vara både enkelt och gott! Jag provade Lindahls nya blåbärskvarg utan tillsatt socker för första gången, supergod faktiskt. Men den naturella är fortfarande bäst. 😉 

 

Nyttiga Våfflor By Hlsofreak 5

 

Jag älskar verkligen våfflor. Därav trodde jag att det skulle något av en utmaning att göra ett eget recept utan vetemjöl som var lika goda. Men se hur lätt det gick! Den här dagen har fler än bara en anledning att fira, så varför inte göra den lite extra speciell? Även om du precis som jag älskar vanliga klassiska våfflor så dra dig en sekund för att prova en ny variant. Med proteinpulver kan du använda precis vilken smak som helst… Hur bra låter inte kaffe-, kola- cookies&cream-, vitchoklad- eller vaniljvåfflor? Använder du inte proteinpulver kan du använda dig av steviadrops i underbara smaker, kanel, vaniljpulver, carobpulver, kardemumma eller varför inte saffran? Det där sistnämnda måste jag bara prova! 

 

Nyttiga Våfflor By Hlsofreak 4

1 dl havregryn mixade 

1/2 dl Whey80 proteinpulver / lika mycket extra havregryn 

1 tsk bakpulver

1 äggvita 

2 msk Lindahls kvarg 

5 msk Alpro kokos-mandeldryck

Kanel/Stevia strö/Steviadrops efter smak

En nypa salt

Så gör du: 

Mixa/mal havregrynen till ett fint mjöl. Blanda alla ingredienser i en bunke    och värm våffeljärnet. Med hjälp av en pensel penslar du kokosolja (alternativt vanligt flytande margarin) i hela järnet så att våfflorna inte fastnar någonstans. Glöm inte att pensla igen när du gräddar nästa omgång. Jag fick 4 underbara våfflor, två stora och två mindre. 

 

Nyttiga Våfflor By Hlsofreak 2

 

Näringsvärde för hela satsen proteinvåfflor:

240 kcal

26 g protein

24,9 g kolhydrater

3,8 g fett

 

Näringsvärde per proteinvåffla av 4:

60 kcal

6,5 g protein

6,2 g kolhydrater

0,95 g fett

 

Näringsvärde för hela satsen våfflor utan pulver:

247 kcal 

15 g protein

35 g kolhydrater

5 g fett 

 

Näringsvärde per vanlig våffla av 4: 

61 kcal 

3,75 g protein

8,75 g kolhydrater

1,25 g fett

 

Nyttiga Våfflor By Hlsofreak 6

Kommentarer

Kommentera

  1. Maja

    Åhh det ser så gott ut!! Måste provas! Jag har en annan liten fråga till dig. Jag älskar att löpträna men är skadad och jag skulle vilja träna lite lätt på gym istället. Men jag har aldrig i hela mitt liv varit på ett gym. Kan man på något sätt få hjälp av en instruktör? Måste man boka en tid då eller är det bara att gå dit och så finns det någon som kan hjälpa en?
    Ha en bra dag!

Annons
stats