Sockerfri chokladmoussetårta (5 enkla ingredienser!) | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Sockerfri chokladmoussetårta (5 enkla ingredienser!)

Chokladmoussetårta 1Chokladmoussetårta 5

 

 

Jag har inga större erfarenheter av moussetårta sedan tidigare. Jag har ätit det någon gång för ett par år sedan men jag blev sugen på att göra min egen variant.

 

Som du numera förmodligen väl känner till så har jag vissa kriterier mina bakverk gärna ska uppfylla.

 

Av just den anledning går min tårta att bakas fri från raffinerat socker/mjöl/olja/smör/mjöl.

 

 

Chokladmoussetårta 7

 

Men vad däremot har är ett bättre näringsvärde och ett proteinrikare innehåll. Det bör även tilläggas att den är krämig och fullständigt smälter i munnen…

 

Chokladmoussetårta - Hlsofreak

 

____________________________________________________________________________________________

CHOKLADMOUSSETÅRTA

INGREDIENSER

  • 600 gram Lindahls naturella kvarg
  • 2 ägg
  • 1 dl vassleproteinpulver i choklad från Gymgrossisten (jag använde mig av Whey80 Double Rich Chocolate)
  • 1/2 dl kakao
  • 3/4 dl steviaströ (mer efter smak)

 

TOPPING

  • Frysta / färska blåbär.

 

ETT MÅSTE…

  • Aluminiumfolie att täcka formen med i ugnen!

 

SÅ GÖR DU

Vispa ihop alla ingredienser i en bunke och häll upp i en insmord form. Jag smörjer alltid formen med kallpressad kokosolja för att det inte ska fastna. Häll i smeten och täck med aluminiumfolie för att den inte ska brännas på ovansidan. Grädda på 200 grader varmluft i ca 25 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn och storlek på form. Om du kollar hur kakan ser ut under tiden måste du vara noga med att täcka över kanterna igen med foliet. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylen ett par timmar, helst över natten.

____________________________________________________________________________________________

 

Chokladmoussetårta näringsvärdeChokladmoussetårta 4

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats