Q/A: Mina tankar kring “Raw till 4” | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Q/A: Mina tankar kring “Raw till 4”

raw till 4

 

Med tanke på att alla har sin egen version av hälsa och att jag försöker att finna min personliga är jag väldigt intresserad av att lära om andras syner. Vad de anser att de mår bäst av att äta, hur mycket tid de lägger ner på sitt eget välbefinnande och hur de hittat dit. En kosthållning (jag kallar det inte för diet, det är bara ett annat sätt att ge sin kropp näring på) som jag fått upp ögonen för den senaste tiden är “raw till 4”. Som önskat ska jag ge berätta lite om den utefter vad jag hittat i min egen research.

 

 

Raw_Till_4_Program_Guidelines

 

VAD ÄR RAW TILL 4?

Livsstilen handlar i stora drag om att äta väldigt mycket färsk frukt och grönsaker. Inga animaliska livsmedel och lite eller inget fett från nötter och frön. Man äter rå (ej tillagad) mat fram till klockan 4 på eftermiddagen då man börjar äta vissa produkter varma (men fortfarande utan fettkällor som olja). Kosthållningen är utformad för att fungera långsiktigt och utan att behöva hålla koll på sitt dagliga energiintag. Det är dock viktigt att man äter mycket då frukt och grönsaker behövs ätas i en stor mängd för att ge tillräckligt mycket energi.

Kort och gott äter man nästintill bara kolhydrater och väldigt lite protein och fett (eller inget).  

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xWUiQHGnvrE[/youtube]

 

 

MINA TANKAR & REFLEKTIONER

Jag är inte riktigt säker på vad fördelarna med Raw till 4 är men de jag ser följer kosthållning har otroligt ren hy. En fördel med att få i sig alla dessa nyttiga näringsämnen från frukten. Dock förespråkar jag inte Raw till 4 och tror inte att den är något för alla. Det handlar ju om att hitta något som fungerar för en själv och jag tror inte att detta är optimalt för alla. För en väldigt aktiv (kanske specifikt styrketränande) människa tror jag inte att det är något som fungerar i längden. Jag tror inte på att utesluta varken protein, fett eller kolhydrater i sin kost. Det känns inte riktigt optimalt att inta så mycket fruktsocker och så stora mängder kolhydrater varje dag. Men som sagt, passar det dig själv som läser detta så säger jag inte emot. Alla måste känna efter själva. 🙂

Jag äter mycket frukt och grönsaker (jag menar visst ser det underbart ut bara på bilderna här ovan?) men jag skulle inte gå över helt till att endast äta det.

 

Jag vill avsluta med att säga att jag inte har någon utbildning i ämnet och att detta endast är några av mina personliga tankar kring den information jag funnit.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats