Det här kan du göra med övermogna bananer | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Det här kan du göra med övermogna bananer

övermogen banan

 

Visste du att bananer håller sig fina i ca 2-7 dagar i rumstemperatur, 2-9 dagar i kylskåp och hela 2-3 månader i frysen? Om du, precis som jag, överskattat hur många bananer du hinner äta inom den närmsta veckan är dessa tips något för dig. Släng aldrig mer övermogna bananer!

 

FRYS IN

Fryst banan är perfekt att ta fram när du ska göra smoothies.

 

BANANGLASS PÅ EN INGREDIENS!

Ja du kan säker gissa vad den här enda ingrediensen är. Om du fryser in bananer i bitar kan du ta fram direkt när du vill göra glass. Bara kör bananerna i matberedaren enda tills det får samma konsistens som glass! (Du kan även tillsätta bär, nötsmör, steviadrops etc)

 

I BAKNING

Att baka med övermogna bananer är toppen då de är som sötast. Du kan baka bananbröd, muffins, kakor, scones… Du kan ofta använda banan istället för smör/olja i recept!

 

BANANPANNKAKOR

Världens lättaste pannkakor kan du göra genom att mixa ihop en banan med ett ägg och eventuellt lite havremjöl (mixa havregryn fint) och steka i kallpressad kokosolja.

 

BANANA POPSICLE

Sätt bananen på en pinne och rulla i hackade nötter, frön, mörk choklad, torkade bär…

 

 

ANSIKTSMASK

Man kan faktiskt göra ansiktsmask på bara banan, havregryn och honung! Men det är inget jag själv har provat än. 😉 

 

UGNSBAKAD BANAN

Gör ett snitt över bananen (på längden) men inte hela vägen genom. Stoppa i någon form av sockerfri choklad och kanske jordnötssmör? Klä in i aluminiumfolie och grädda i ugnen på 200 grader.

 
 
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats