Healthier vanilla dough & peanut swirl ice cream | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Healthier vanilla dough & peanut swirl ice cream

Cookie Dough Ice Cream7

 

Förbered er på ett långt inlägg av fullständig glassperfektion…

 

Cookie Dough Ice Cream6Cookie Dough Ice Cream 11Cookie Dough Ice Cream 13Cookie Dough Ice Cream 12

 

Glass tycker jag helst bör innehålla något mer spännande så som sockerfria chokladbitar, nötter, kakbitar, frukt eller liknande. Det gör glassen godare och roligare att servera. Det krävs ingen topping eller tillbehör alls.

 

Cookie Dough Ice Cream 9

 

I detta recept inkluderar jag något jag aldrig brukar använda mig av. Nämligen smör.

 

Det händer sällan att jag äter bröd men när jag väl gör det brer oftast på smör, men i bakning brukar jag alltid ersätta det med banan, avokado, äppelmos eller liknande. Jag har provat en hel del olika varianter av glass men just den där riktiga cookie dough-smaken har jag inte fått till lika bra som med smör. Fettinnehållet i glassen är ganska högt med tanke på att jag använt mig av både mandelmjöl och smör, men glassen skulle jag anse är åtminstone nyttigARE och kan avnjutas lite mer sällan. 🙂 

 

 

Cookie Dough Ice Cream

 

HEALTHIER VANILLA DOUGH & PEANUT SWIRL ICE CREAM

Healthier cookie dough ice cream

  • 100 gram mjukt smör
  • 1,5 dl steviaströ
  • 2 ⅔ dl Mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • Choklad, gärna sockerfri (jag använde mig av den här)
  • 2 ½ dl kvarg
  • EXTRA: jordnötssmör (endast jordnötter som ingrediens)

 

Cookie Dough Ice Cream2Cookie Dough Ice Cream4

 

 

Använd en elvisp för att vispa ihop smör med steviaströ.

Blanda ihop mandelmjöl, bikarbonat, salt och vaniljpulver.

Rör ihop smeten med mjölblandningen och hackad choklad.

 

Cookie Dough Ice Cream3Cookie Dough Ice Cream5

 

Blanda ner kvargen och eventuellt jordnötssmör, häll upp i en burk med lock och ställ in i frysen över natten. Ta fram en stund innan servering så att du kan skopa upp fina glasskulor att servera. Snacka om lyxigt!

 

Cookie Dough Ice Cream 8PicMonkey Collage
 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats