Cookie dough ice cream sandwich bars | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Cookie dough ice cream sandwich bars

cookie bar

 

På sommaren finns det inget som heter för mycket glass. Iallafall inte av den lite nyttigare sorten, eller hur? 😉 Har du missat mina tidigare glassrecept är det bara att klicka dig in under den kategorin och söka inspo. Allt från sorter som är klara på under 5 minuter till andra som behöver lite mer förberedelse. Kika in!

 

Cookie Dough Ice Cream Sandwich2

 

Nu till dagens recept: sandwich glass!

En glassbar utan raffinerat socker/sirap/smör/sötningsmedel/ägg/proteinpulver/vetemjöl.

 

Cookie Dough Ice Cream Sandwich

SANDWICHES

  • 4 dl havregryn
  • 230 gram kikärtor
  • 2 msk ekologiskt jordnötssmör
  • 2 msk svenskodlad honung
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Cacao nibbs / Hackad sockerfri choklad

SÅ GÖR DU
Mixa/mal havregrynen till ett fint mjöl och ställ åt sidan så länge. Skölj kikärtorna och kör sedan i en matberedare ihop med honungen till en jämn massa utan klumpar. Häll över i en bunke och rör ner övriga ingredienser. Platta ut på ett bakplåtspapper och skär ut lagom stora bitar.

 

Cookie Dough Ice Cream Sandwich3

Cookie Dough Ice Cream Sandwich4

 

ICE CREAM

  • 3 frysta bananer (dela i något mindre bitar och frys över natten)
  • 1/2 dl kokosmjölk, ej lightvariant (Häll över den tjocka massan i en burk med lock och låt tjockna mer i kylen över natten)

SÅ GÖR DU
Kör bananerna i en matberedare tills du får samma jämna konsistens som glass. Tillsätt 1/2 dl av den tjocka kokosmjölken och kör igen till en slät glass. Bred på sandwich och lägg ihop två och två direkt så att glassmeten är kall och går att jobba med! Ställ in i frysen och låt stå minst ett par timmar eller över natten.

 

Cookie Dough Ice Cream Sandwich5

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats