Så väljer du ett bra nötsmör | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Så väljer du ett bra nötsmör

Nötsmören

 

Jordnötssmör blir mer och mer populärt men tyvärr är det stor skillnad beroende på vilket märke man köper. Jag råder er inte att köpa icas som ni ser till vänster på bilden. Det är bara ett exempel på en sort som innehåller en hel del tillsatser och socker. 

Många sorter innehåller mycket mer än bara jordnötter vilket är synd. En massa onödiga tillsatser och tillsatt socker behövs ju inte! Nötter är goda som de är och smakar mycket ändå. 🙂 I det här inlägget ska jag inte bara tala om jordnötssmör utan nötsmör över lag. Jag vill ge er mina bästa tips för att ni ska kunna välja en god och nyttig variant till ett bra pris. När jag köper en ny matvara gör jag alltid tre saker som är enkla att följa och du kan sätta upp dina egna kriterier.

 

nötsmör

 

1. Jag läser ingredienslistan.

2Kollar näringsvärdet. 

3. Jämför pris med andra företag. 

 

När det kommer till nötsmör tipsar jag er främst om märkena Kung Markatta och Green Choice. De finns i de flesta svenska livsmedelsbutiker och har bra priser. Det finns nötsmör baserade på jordnötter, mandlar, hasselnötter, cashewnötter osv. 

 

nötsmör

 

Bilden ovan säger det mesta: Det är stor skillnad på vad nötsmören innehåller så läs alltid innehållsförteckningen. Välj en sort som endast innehåller nötter och kanske lite salt. Min favoritsort är Green Choices jordnötssmör som kostar runt 30 kr. Bra pris och farligt gott! 😀 

 

Nötsmör4

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Beatrice

    Jag har tips på bra nötsmör också! ICA <3 ECO har kommit med ett nytt jordnötssmör. De har tillsatt jordnötsolja så att det är rinnigare och jag tycker de smakar UNDERBART gott!
    Din kommentar måste godkännas innan den visas.

  2. Beatrice

    Jag har tips på bra nötsmör också! ICA <3 ECO har kommit med ett nytt jordnötssmör. De har tillsatt jordnötsolja så att det är rinnigare och jag tycker de smakar UNDERBART gott! 🙂

Annons
stats