My grocery shopping in Croatia | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

My grocery shopping in Croatia

 

I takt med att mitt intresse för bra mat har växt tycker jag att det blir allt roligare att handla mat i andra länder. När vi är på semester handlar vi alltid hem en del frukt och snacks till hotellrummet/lägenheten vi bor i. Jag har därav handlat i en del olika matbutiker runt om i Barcelona, Gran Canaria, London, Thailand, Danmark, Tyskland…   

 

Grocery Croatia_Hlsofreak

 

Det finns alltid bra val att fatta i mataffären vilken det än är. På de mest oväntade platser har jag hittat hyllor med sockerfria produkter, fettreducerad steviachoklad, nötbars, kokosvatten etc! Det bästa är att frossa inne på frukt- och grönsaksavdelningen för att köpa hem nya färska varor. Helst saker jag aldrig tidigare sett. 

 

Idag handlade vi på Konzum i Rovinj där det fanns ett bra utbud av ekologiska varor och annat frukt-/grönsaksbaserat. Jag köpte hem naturell yoghurt som var helt okej i smaken och nääääästan (men bara nästan) lite lik den som finns hemma. Även en äppel- och rödbetsjuice helt fri från koncentrat och tillsatser. Ska bli spännande att prova! En fruktgranola som är fri från raffinerat socker och GMO (genmodifierade produkter) och mejerier samt naturella nötter

 

Grocery Croatia2

 

​____________​____________​____________​____________​____________​____________​_____

MATHANDLINGSTIPS UTOMLANDS

  • Sök efter den ekologiska hyllan. Där finns oftast en hel del sockerfria/glutenfria alternativ till godis, bars, musli, bröd osv. 
  • Finns innehållsförteckningen inte på engelska så fråga i butiken. Det kan vara svårt med engelskan i en del länder men alltid går det kommunicera på något sätt. 
  • Var öppen och sök efter nya alternativ. Det kanske inte går att hitta liknande det som finns hemma men var innovativ och våga prova nya saker. 
  • Läs inte bara namnet på varan. Det mesta nu för tiden heter något med ”healthy”, ”whole grain” eller ”reduced sugar”. Läs innehållsförteckningen så gott du kan eller be om hjälp. 

​____________​____________​____________​____________​____________​____________​_____

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats