Det här med värderingar | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Det här med värderingar

nobody

 

Jag har funderat mycket på sistone över det här med värderingar. Vad olika människor värderar i vardagen, på resan, i sin träning etc. Jag själv väljer att värdera min hälsa högst av allt, inte minst när det gäller kost och träning. Alla mina val grundas i att jag mår bra av dem. Inte för att jag måste eller för att jag känner mig tvungen. Det är ju ett eget val att fatta när det gäller i stort sett allt som händer mig. 

I träningen till exempel: jag värderar min styrka och hälsa mer än en deffad kropp. Jag vill känna mig både fysiskt och psykiskt stark vilket ett underskott året runt inte får mig att känna. Tro mig, jag har provat och jag vet att det inte är optimalt för en tränande person. Det ger mig inte den kraft jag behöver till att klara av det jag håller på med helt enkelt, punkt slut. 

Men det är intressant att tänka på hur människor värderar på helt skilda sätt. En del går efter ”man lever bara en gång”-mottot medan andra vill leva ett stabilt och kanske längre liv. Allt handlar ju trots allt om prioriteringar. Och beslut vi fattar varje dag hela livet. Faktiskt ganska coolt att se på det så. 

ghandi_

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats