Moist blueberry snack bars | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Moist blueberry snack bars

 

Bars är både enkelt och går snabbt att baka. Möjligheterna till att variera är oändliga och saftiga ”oatmeal bars” är nog min favorit. Och vad passar inte bättre än att tillsätta blåbär för att berika dessa bars med mängder av antioxidanter och få en riktig vitaminbomb! 

 

Blueberry snack bars_Hlsofreak2

 

Du kan äta dessa som de är, toppade med nötsmör eller som mellanmål. Du kan tillsätta hackade nötter eller choklad och byta ut blåbären till vilka andra bär som helst. Det är alltså enkelt för dig att göra receptet så som du vill ha det! Jag uppskattar även att dessa är mjölfria då jag föredrar att göra mitt eget havremjöl istället. Enkelt och gott! <3 

 

Blueberry snack bars_Hlsofreak

 

Blueberry snack bars 

Flour & reffined sugar free with moist texture

 • 2 dl havregryn
 • 1/2 tsk bakpulver 
 • En nypa salt
 • 1/2 tsk kanel 
 • 1/2 dl äppelmos 
 • 1/2 dl steviaströ 
 • 1 ägg 
 • 1 dl blåbär 
 • Förslag: tillsätt bitar av sockerfri choklad (ej inräknat i näringsvärde) 

Instruktioner

Mixa ihop allt till en smet och rör ner blåbär. Häll upp i en lite ugnsform insmord med kallpressad kokosolja. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 13-15 minuter. Låt svalna innan du skär i bitar. Kan förvaras i en tät burk i rumstemperatur i upp till tre dagar. 

 

Blueberry snack bars_Hlsofreak3

 

Näringsvärde för en bit av 9*: 

45 kalorier 

5,6 gram kolhydrater 

2 gram protein 

1,2 gram fett

*Uträknat med appen MyFitnessPal. 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Hej
   
  Vill först säga att jag älskar din blogg:D Otroligt inspirerande och ger en “feel-good”-känsla:)
   
  När det kommer till havregryn är jag dock lite skeptisk om hur nyttigt det här. Jag skriver inte detta för att klanka ner på ditt inlägg eller liknande men eftersom du driver en hälsoblogg tycker jag du borde läsa det här:
  http://www.ledgenomexempel.se/om-du-inte-kan-leva-utan-grot-sa-gor-den-ordentligt/
  Har du hört talas om det innan? Skulle vara kul om du gjorde ett inlägg gällande det:) Ibland känns det som om man inte kan äta något längre för att allt är onyttigt i princip haha.
   
  Sedan undrar jag vad du anser om kostdoktorn.se? Allt mer forskning visar på att gluten, kolhydrater etc skadar vår hjärna och påverkar både vårt psykiska och fysiska mående negativt. Människor som äter enligt LCHF är i princip aldrig sjuka (feber, förkylning etc) då gluten är inflamatorisk. Hjärnan behöver endast 20 g kolhydrater per dag och det får vi i oss genom grönsaker. Kroppen kan också omvandla fett till glukos. Allt fler forskare slopar tallriksmodellen. I LCHF äter man MYCKET grönsaker, lika mycket kött som i tallriksmodellen och en klick fett i form av smör eller någon sås (alltså man vräker inte i sig fett och kött). Tror du på att LCHF är bra för kroppen? (Sök på Dr Perlmutter på google så kommer det upp en hel del forskning:)   ) .. 
   
  Sedaan en sista fråga, skulle inte du kunna läsa Vegomyten och skriva om den på din blogg? En bok som har blivit populär och tycker verkligen den är läsvärd! Hade varit kul om du tog upp det i din blogg då du har en stor påverkarn på hur folk äter osv:)
   
  Iaf, superbra blogg:D
   

Annons
stats