En promenad för hälsan | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

En promenad för hälsan

Promenadförhälsan1Promenadförhälsan2Promenadförhälsan3Promenadförhälsan4

 

På en föreläsning idag talade vi en del om vår hälsas koppling till naturen. Vi människor vill ju gärna verka vara en av de som vistas mycket i naturen och värnar om den. Men att vara det handlar inte längre lika mycket om hälsan. För redan 100 år sedan upptäckte man att vi kan förbättra hälsan genom naturen och det blev en motivationsfaktor till att vara utomhus. Men idag måste man alltid ha ett MÅL på något vis. Man ger sig ut på löpslingan för att ”springa milen” eller att ”bränna en viss mängd energi”. Man vill alltid tävla och att vara ute är inte själva målet. Det råkar bara vara den miljön man kan nå sitt mål i. Värt att tänka på! 

Jag är inte en person som vistas särskilt mycket i naturen men när jag gör det vet jag att jag mår väldigt bra. Jag kommer in i ett helt annat lugn. För ett par timmar sedan gick jag ut i skogen en stund med vovven. Väldigt mysigt. 

Jag hade inget mål med det, bara att jag ville göra det för mig själv. Och vovven såklart. <3 

 

Promenadförhälsan5

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats