Why food prepping + ideas | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Why food prepping + ideas

Foodprep_Hlsofreak5

preppingiskey

Jag har aldrig direkt foodpreppat tidigare för jag har inte behövt det. Man har ätit lunch i skolan och sedan lagad middag hemma med familjen. Men nu när jag kommer att jobba en hel del hemifrån och kanske ska ta med mig lunch någon gång i veckan så är det väldigt smart att göra färdiga matlådor. När jag sitter hemma och pluggar är det skönt att inte behöva laga lunch varje dag utan bara ta fram något färdigt. Så foodpreppa kommer jag helt klart att börja göra! 😀 Jag väljer enkel, god och nyttig mat och lagar så att det räcker till flera dagar. 

 

Foodprep_Hlsofreak

 

Det är smart att utgå från vad som finns färdigt hemma såklart. Jag hade exempelvis färdigkokt ris så det baserade jag en del av matlådorna på. Såhär ser det jag fixade idag ut: 

1. Quornfiléer som jag stekte i bitar och tillsatte hemgjord tomatsås (krossade tomater+kryddor). Skala en sötpotatis, dela i bitar och koka lagom mjuk. 

2. Stekt äggvita samt ett helt ägg med kokt sötpotatis och grönsaker. 

3. Tacoköttfärs (köttfärs+kryddor) med ris, grönsaker och stekt äggvita. 

4. Sötpotatismos (koka sötpotatisen i bitar tills den är lagom mjuk för att mosa och tillsätt lite smör/kokosolja samt salt och peppar.) med quorn i tomatsås och äggvita samt grönsaker. 

5. Sötpotatismos med köttfärs och grönsaker. 

6. Stekt laxfilé med sötpotatismos och grönsaker. 

 

Foodprep_Hlsofreak3

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats