Är jag övertränad? | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Är jag övertränad?

 

De senaste två veckorna eller så har jag inte känt samma träningsglädje som jag brukar. Träningen för mig handlar om att njuta av den minst lika mycket som det handlar om att få resultat och förbättras inom den. Jag älskar att träna men har inte känt samma fascination. Jag har inte känt mig helt nöjd och det är svårt att komma in i rätt mindset liksom. 

 

rest here

 

När jag tränar är det mycket som ska klicka. Bra musik i lurarna (om jag inte tränar med någon förstås), rätt energinivå så att jag orkar och en glad inställning såklart. Men allt har inte riktigt klickat. Passen smälter ihop med varandra och att blir ”bra” men inget blir sådär ”riktigt jäkla bra!”. 

Jag ska känna mig för den här veckan och ta ett par extra vilodagar. Jag vill känna suget efter träningen igen och först då köra på som vanligt. Resten av månaden ser jag lite som prova-på-dagar. Jag vill se vad som fungerar bra för mig i stunder som dessa och hur jag kan finna min stora motivation och ork igen. Allt detta kan ju tänkas vara en risk för överträning så jag ska vara noga med att känna efter och vila mer. Agera på sätt jag personligen känner kan hjälpa mig. Det är alltid en bra idé att lyssna på kroppen mina vänner! Känn efter i din kropp för den vet bättre än andra runt omkring. <3 

 
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Känner faktiskt precis likdant just nu, så jag själv har bestämt mig för att vila hela höstlovet 🙂 Eller åtminstone tills jag känner mig riktigt taggad igen!

Annons
stats