Därför räknar jag inte kalorier | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Därför räknar jag inte kalorier

Melonhalva1

Om jag räknar kalorier är en vanlig fråga jag får. Det är ganska vanligt att räkna kalorier när man tränar mycket men av väldigt olika anledningar. Antingen att försäkra sig om att man får i sig tillräckligt eller av viktnedgångssyfte att ha bättre koll på vad man stoppar i sig. Det finns även de som räknar för att hålla sin vikt stabilare.

Den främsta anledningen till att jag inte räknar kalorier är att jag inte har något behov av det. Jag känner mig väldigt bra när jag äter som jag gör att jag kan gå på känsla. Många som tränar räknar kalorier men det är absolut inget måste. Om man då inte behöver ha mer kontroll för att man tenderar att överäta eller att äta alldeles för lite. Då är det självklart en stor hjälp för att försäkra sig om att man får i sig tillräckligt med näring.

Men i mitt fall så känner jag att det bara tar tid jag inte har. Jag har koll på kalorier och näringsvärden hyffsat bra (jag har tidigare räknat kalorier men gör det inte nu) och vet hur jag ska hålla min vikt stabil. Jag tror att det bästa är att gå på känsla och försöka att finna balans. Balansen är det viktigaste. <3

I mina recept lägger jag ibland upp näringsvärdet för att många frågar. Så det är för att underlätta för er som vill ha lite mer koll.

Räknar ni kalorier? Hur ser ni på det? 

Papaya3


// I often get asked if I count calories. Pretty many people that workout almost every day count calories for different reasons. Either to make sure that they eat enough or that they want to have better control if their goal is to lose weight.  Or even just to maintain weight. 

The main reason i simply that I don´t need to count. I know about calories and nutrition because of that I have counted calories before. Many people working out count calories but you don´t have to. But however it can help if you tend to over eat or eat too less. Then it´s a good thing that can be helpful, of course.

But in my case I feel like it´s a waste of time that I don´t have. I focus on my own feelings and finding balance to maintain my weight. When it comes down to it, balance is the most important thing. In my recipes I sometimes write the nutrition for those of you who wan´t to know it. Only to make it easier for those who do count. 

Do you count calories? How do you look at it? //  

Melonhalva2

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tezz

    Jag har räknat kalorier en tid och använt mig av Lifesum just i syfte att vara säker på att jag inte äter för lite. Jag kan väldig lite om detta att räkna kalorier då jag tidigare inte haft behov av det.
    Jag har därför en fråga som jag tror att du kan svara på.
    Jag har registrerat antal kalorier jag ska äta per dag och vilken procent jag vill ha fördelningen. Jag måste alltid äta fler kalorier än vad jag registrerat för att fylla antal gram för kolhydrater, fett och protein. Vet du varför det blir så?

Annons
stats