Knäck med chokladfudge | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Knäck med chokladfudge

Knäck med chokladfudge_hlsofreak3Knäck med chokladfudge_hlsofreak2

Med detta recept på knäck vågar jag säga att det inte finns någon anledning att inte välja den här framför den traditionella knäckkolan med massor av tillsatt socker.  Den har god smak, samma konsistens, går lika enkelt att laga och går att prova med ett vanligt kulprov. 😀 Ääälskar den!


// With the opportunity to make this healthy chewy toffee (swedish “knäck”) I see no reason to chose to make the traditional version with loads of added sugar. The taste is great, it has the same consistency, can be made just as easily as the ordinary toffee! 😀 Looove it! //

Knäck med chokladfudge_hlsofreak1

Nyttig knäck 

1 dl tjock kokosmjölk*

1/2 dl honung

1/2 dl steviaströ

Instruktioner: 

Blanda ihop honung, kokosmjölk och stevia strö. Koka på medelhög värme. Du testar om den är klar genom ett vanligt kulprov. Med andra ord så droppar du en droppe av knäcken i ett glas kallt vatten. Ta sedan upp den efter ungefär 30 sekunder och den är klar om du kan forma den med fingrarna. När du kokar knäcken, precis som med vanlig, så händer det inte så mycket till en början under en lång tid men går fort mot slutet så håll koll på kastrullen. Efter att du lyckats med kulprovet häller du upp den sega smeten på bakplåtspapper och arbetar ut den till önskad tjocklek och form. Gör detta snabbt då den stelnar fort! Låt stelna i kylen och skär upp i bitar med en vass kniv. Förvara i kylen.

* Du kan endast använda den tjockaste delen av kokosmjölken! Skaka inte burken innan du öppnar så att du lättare kan skeda ur det tjocka. 


Chokladfudge 

1 msk honung

1 msk kokosolja

2 msk kakao

Instruktioner: 

Smält kokosoljan och honungen i mikron i 20 sekunder. Tillsätt kakaon och rör om till en slät chokladsmet. Häll över knäcken och låt stelna i kylen.

Knäck med chokladfudge_hlsofreak4

 

Healthy chewy toffee 

1 dl thick coconut milk* 

1/2 dl honey 

1/2 dl stevia sprinkle sweetener 

Directions: 

Blend honey, coconut milk and stevia. Boil on medium heat. See if its ready by doing an ordinary “kulprov”. How to: retake a drop of the batter and and put it in a glass of cold water. Take it up with your fingers in about 30 seconds. When you can shape it with your fingers it´s ready. When you make the toffee, be careful because at first it might take a while before something happens and in the end it goes really fast. When it´s ready you put it on a greaseproof paper and let set in fridge. 

* You can only use the thick part. 


Chocolate fudge 

1 tbsp honey 

1 tbsp coconut oil 

2 tbsp cacao powder 

Directions: 

Melt the coconut oil and honey in the microwave for about 20 seconds. Add cacao and stir well to make it smooth. Pour over the toffee and let set in fridge before cutting it into pieces. Store in fridge. 

 

Knäck med chokladfudge_hlsofreak5

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats