Fungerar dieter långsiktigt? | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Fungerar dieter långsiktigt?

skipthediet

Idag vill jag skriva om något jag ofta funderar över: nämligen dieter. Det finns ju så otroligt många olika sorters dieter och om man följer dem så fungerar de oftast. Men jag själv tror inte på att (särskilt extrema) dieter är något bra sätt att gå ner i vikt på. Jag menar tänk dig så här: En människa kanske behöver gå ner i vikt för att hen ätit stora mängder av onyttig mat under en lång period. Den börjar gå på en diet där allt denne tidigare åt byts ut mot andra ”bättre” saker. Personen går ner i vikt men vad händer sen när dieten är över? När man bör finna något som fungerar långsiktigt? Kanske är det då lätt att falla i gamla fällor igen. En diet fungerar men det kan vara svårt att bevara resultaten efteråt. 

Jag tror mer på att successivt göra mindre förändringar som det är lätt att forma en ny livsstil utefter. Något som fungerar i längden och inte blir lika krävande att intensivt hålla på med under en period för att senare gå tillbaka till sina gamla vanor när man gått ner färdigt i vikt. Jag tror att det blir svårare att hålla sin nya vikt om man gjort så stora förändringar på en gång. En viktnedgång är ju lättast att hålla om man går ner i vikt successivt under en längre period. Ca 0,5-1 kg i veckan brukar man tala om. Går förändringen över tid är det lättare att anpassa sig efter den och att skapa något långsiktigt. 🙂 

diet

Jag vet att jag har fått frågor om jag kan skriva vad jag anser om viktuppgång. Hur man på ett långsiktigt sätt kan gå upp i vikt och få det att hålla. Jag tänkte ta upp det i ett inlägg snart! Puss. <3 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats