Brownierecept med förbättringar | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Brownierecept med förbättringar

Förbättrat brownierecept_hlsofreak1

Ett nyttigt basrecept på brownies är ett måste! Jag har nu gjort lite ändringar i mitt recept så att de till och med kunde bli ännu bättre. Har du inte provat att göra brownies på svarta bönor så tveka inte! Det är en perfekt bas i recept där kakao framhävs. 😀

Förbättrat brownierecept_hlsofreak2

Brownierecept med förbättringar / My improved brownie recipe 

3 dl svarta bönor (sköljda och avrunna) / 3 dl canned black beans (rinsed and drained)

4 dl havregryn / 4 dl oats 

1 dl kakao / 1 dl cacao powder

1 ägg / 1 egg 

2 äggvitor / 2 egg whites 

1 tsk bakpulver / 1 tsp baking powder 

1 msk honung / 1 tbsp honey 

5 färska urkärnade dadlar / 5 pitted dates (not dried ones!)

1/4 tsk salt / 1/4 tsp salt 

1 msk äppelmos / 1 tbsp apple sauce 

1 dl steviaströ / 1 dl stevia sprinkle 

1 msk kokosolja / 1 tbsp coconut oil 

1/2 dl mjölk / 1/2 dl milk 

Instruktioner: / Directions: 

Mixa havregryn till ett fint mjöl, tillsätt resten av ingredienserna och kör igen till en jämn chokladsmet. Pensla en form med kallpressad kokosolja för att kakan inte ska fastna på kanterna. Grädda i ugnen på 175 grader varmluft i ca 16 minuter. Prova med en provsticka under tiden och tänk på att tillagningstid kan variera från ugn till ugn. / Mix the oats into oat flour, add the rest of the ingredients and mix again till you get a smooth chocolate batter. Grease a pan with coconut oil so that i won´t get stuck. Bake in the oven at 175 degrees celsius for about 16 minutes. Have in mind that time needed is different depending on what oven you use. 

Förbättrat brownierecept_hlsofreak3

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats