Himmelsk saffransfudge | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Himmelsk saffransfudge

Banana Coconut Fudge_hlsofreak2

Ibland händer det att jag bakar något som blir riktigt bra, men så glömmer jag totalt bort att fotografera det för att kunna dela med mig av det till er.. Tur är väl det då att jag redan har så mycket bilder på fudge och kan dela med mig av hur det ser ut ändå. Bara utan en nyckelingrediens: saffran! På bilden ser ni alltså samma fudge men utan den härliga saffransgula färgen.

Men jag rekommenderar er verkligen att tillsätta saffran, jag tycker att det är okej att baka med saffran året runt! 😉

Banana Coconut Fudge_hlsofreak3Himmelsk saffransfudge

1 mosad banan

1 dl kokosolja

1 dl valfritt nötsmör

1/2 dl honung

1/4 tsk saffran (ta mer efter smak om du vill!)

Instruktioner: 

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sätt på en platta på medelhög temperatur och smält blandningen. Det tar bara ca 30 sekunder att smälta den medan du rör om. Var försiktig så att du inte bränner den utan bara smälter väldigt försiktigt och snabbt. Ta en handmixer och mixa till en slät smet. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper, sätt på ett lock och ställ in i frysen. När den stelnar skär du upp i bitar och förvarar sedan i frysen!


Heavenly saffron fudge

1 mashed banana 

1 dl coconut oil 

1 dl nut butter of choice 

1/2 dl honey 

1/4 tsp saffron (more if desired!)

Directions: 

Stir all the ingredients together in a saucepan. Heat it up just for a few seconds so that it all easily blends together. Be careful when doing this and don’t heat it up for too long! Take a hand mixer and mix the batch totally smooth. Pour up in a pan/small box that you have covered up with greaseproof paper. Cover it up and let set in the freezer. Take it out when it´s fully set and cut into pieces. Store in freezer!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats