Peanut-coco-raspberry cake | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Peanut-coco-raspberry cake

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak2

Hallon – kokos – jordnötter aka en drömkombo!

Det svåra med att baka utan ugn är att få konsistensen rätt. Att skapa ett recept som är enkelt och som kan frysas in utan att bli, ja: fryst egentligen. Att det inte blir en enda isbit som inte går att dela utan bara krånglar. En lösning på problemet är kokosolja, det i kombination med övriga ingredienser ger en perfekt textur.

En kaka som förvaras i frysen men kan skäras upp direkt när den tas ut utan problem. Perfekt konsistens från början helt enkelt.

Ni bara måste prova! 😀

/ Raspberries – coconut – peanuts a.k.a. a combo made in heaven!

The hardest part about baking with no oven is to get the consistency just right. To create a recipe that is simple to make and doesnt, well:  freeze. It is not supposed to be an ice bite that you can´t even cut into pieces easily. One solution to this problem is using coconut oil. That in combination with other ingredients makes the most perfect texture.

A cake that is supposed to be stored in the freezer but can be cut into pieces right away when you take it out. The perfect consistency all the way.

You just have to try this! 😀 /

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak6

PS! Jag använde mig av en form med avtagbara kanter som är bara 10 cm i diameter. / Note! I used a baking tin that´s only 10 cm in diameter.

springform liten_lagerhausPeanutbutter coco jelly cake_hlsofreak

BOTTEN / CRUST

2 dl havregryn / 2 dl oats

2 msk honung / 2 tbsp honey 

1/2 msk kakao / 1/2 tbsp cacao powder

En nypa salt / A pinch of salt

Instruktioner: / Directions:

Mal havregrynen till mjöl och tillsätt övriga ingredienser. Kör igen tills det börjar klumpa sig så att du kan trycka ut det i formen (täck gärna botten med bakplåtspapper först så att det inte fastnar). Ställ in i frysen så länge. / Mix the oats into oat flour add add the other ingredients. Go again until the “dough” is sticky so that you can press it out in the bottom. Cover it with greaseproof paper first.

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak5
HALLONLAGER / RASPBERRY LAYER

Frysta hallon / Frozen raspberries

Instruktioner: / Directions: 

Koka hallonen och tillsätt eventuellt lite sötning om du vill. Låt svalna helt.  / Boil the berries and add some sweetener if you like.

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak4
FYLLNING / FILLING 

1 banan / banana

1 dl jordnötssmör / 1 dl peanut butter

1/2 dl honung / 1/2 dl honey

1/2 dl kokosolja / 1/2 dl coconut oil

1/2 tsk äkta vaniljpulver / 1/2 tsp bourbon vanilla powder

1 dl kokosmjölk (endast den tjocka delen) / 1 dl coconut milk (the thick part)

Instruktioner: / Directions: 

Mixa alla ingredienser till en slät smet och häll upp i formen upp till halva. Täck med hallonsås och häll sedan över mer smet. Jag fick lite smet över, den kan du enkelt frysa in i muffinsformar och äta som något fudge-liknande! 😀 / Mix all ingredients to a smooth batter and fill up in the baking tin. Add raspberry sauce and then more batter. I had batter left, you can pour it up into muffin cups and put in the freezer to eat as “fudge”.

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak3

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Hej fina Molly! Vad är nyttigast av sojamjölk, mandelmjölk och havremjölk? Vad är skillnaderna? 🙂 Har googlat, men förstår inte riktigt eftersom alla sajter säger olika haha! Tänkte om du hade lite bättre koll? Dela gärna med dig isåfall! 😀
    Massor av kramar!

Annons
stats