Tips för att hålla motivationen uppe under passet | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Tips för att hålla motivationen uppe under passet

Känner du allt för ofta att motivationen sviktar under passet? Det är inte ovanligt att känna sig mindre motiverad att kämpa vidare när musklerna bränner och kroppen känns trött – det säger nästan sig självt! Men kanske kan dessa tips ge dig en extra skjuts? 😀

motivation_träning1

1. Titta inte på klockan hela tiden. Försök att inte fokusera så mycket på tiden. Lägg all din fokus på träningen – går man in för det blir det så mycket roligare! 😀

2. Se målet framför dig i mindre steg. Du har säkert hört att det är bra att sätta mindre mål som ät lättare att visualisera under resans gång. Försök att dela upp målet i etapper du kan bocka av en efter en, det får målet att verka mer verkligt och möjligt att nå!

3. Sätt upp ett mål som ger dig inre motivation. Oftast är mål som handlar om att se bra ut eller något annat mer ytligt mindre motiverande under passet. Försök att hitta anledningar att träna som ger dig inre motivation, som att må bra, bli piggare eller känna dig starkare.

4. Sätt dagliga mål. Båda lång- och kortsiktiga mål är bra. Det kan vara smart att sätta dagliga mål inför exempelvis ett träningspass. Något man kan nå inom en snar framtid är oftast lättare att motivera sig till.

5. Finn glädjen i det du gör! Oavsett om det handlar om träning, plugg eller något annat så är glädje och intresse något som höjer motivationen. Finn glädjen och njut av vägen mot målet!

6. Var tacksam för att du kan träna! När du är trött, kanske omotiverad och inte orkar mer är det lätt att glömma vilket privilegie det  är att ens kunna träna. Rörelse är ett hinder för många men det tänker man ofta inte på. Var tacksam för att du har möjligheten!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Natahlie

    Just nu pågår en frågestund på min blogg där du kan vinna ett inlägg om din blogg! Låter detta intressant? Inlägget hittar du under min header! Kram 🙂

Annons
stats