Glöm inte grönsakerna! | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Glöm inte grönsakerna!

Något så basic som goda grönsaker – visst kan de nästan glömmas bort lätt ändå? I all nyttighetshets med fokus på protein, protein, protein… Grunden till en hälsosam måltid består ju gärna av grönsaker i mängder! I alla möjliga färger, smaker och former. 😀 I det här inlägget vill jag ge just grönsakerna lite extra fokus och lista ett par anledningar till varför du bör boosta din dag med mer grönsaker samt lite tips!

Feta salad11

Låt säsongen avgöra – När det gäller frukt och grönt är det smart att handla efter säsong. Då är de båda billigast, miljövänligast och godast!

Missa inte baljväxterna – Det är kul att variera med baljväxter. Att göra hummus på kikärtor, laga mat med bönor och linser..

För din hälsa – Att tillföra mer grönsaker i kosten gör att du får i dig mer vitaminer, mineraler och annat nyttigt. Du kan enkelt öka ditt fiberintag vilket bland annat är bra för magen.

Variationen – frukt och grönt kan varieras i oändlighet. Och det är smart att tänka på att variera för att försäkra sig om att man varierar sitt intag av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. 

Nya smaker – Det är alltid roligt att prova nya saker så nästa gång du handlar: försök att få med dig minst tre nya grönsakssorter hem som du inte provat förut. Kanske hittar du någon ny favorit? 😀

Tillagning – Ta vara på alla tips och recept du kan finna på bloggar, instagram, facebook – ja överallt! Sök inspiration i olika kanaler och testa dig fram genom att tillaga grönsakerna på nya sätt.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats