Det här med kroppsideal | Molly Olsson

Molly Olsson

Annons

Det här med kroppsideal

Inläggomideal_hlsofreakblog11Inläggomideal_hlsofreakblog22

Det finns nog inget jag är tröttare på än kroppshets och ideal. Allt det här med utseende kan vara kul, jag menar kroppen kan ju förändras mycket genom styrketräningen. Men att hetsa kring sitt (och andras) utseende i sociala medier och att sätta en prägel på vad som är “rätt” och “fel” fungerar inte! Det borde inte finnas några rätt och fel, det låter orimligt bara att säga så. Hälsa kommer dessutom inifrån och kan inte avgöras på ytan. Att man ser ut på ett visst sätt kan inte på något sätt bevisa att man har hälsa eller välmående.

På insidan kan verkligheten vara en helt annan. Därav är det så otroligt viktigt att låta annat än magrutorna på instagram avgöra en persons inre. Hälsa är inte ytligt på något sätt, därav är det ingen annan än du själv som kan värdera din hälsa.

Att sluta se till ideal och eftersträva det jag en gång trodde var lycka är bland det bästa beslut jag tagit. Att istället fokusera på min egen kropp och att ta hand om den istället för att jämföra med andra och sträva efter att se ut som någon annan. Jag vill bli den bästa versionen av mig själv – men nej, inte bara utseendemässigt. Jag vill känna mig stark, orka vara lycklig och må bra på insidan också. DET är ett mål värt att hålla. Jag väljer att släppa kroppsidealen – hur gör ni? 

Inläggomideal_hlsofreakblogcollage

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hörde någon säga en grej jag tycker är bra och brukar säga till migsjälv när jag klankar ner på mitt eget utseénde;
  “The least interesting thing about you is how you look”

  Det låter mig minska mycket av den energi, tanke, fokus och tid jag hade lagt på hur jag ser ut och istället göra saker som jag mår bra av, tycker är roligt, kanske lära mig nya grejer etc, växa som person helt enkelt. Vilket i sin tur ger mig mer självförtroende och att jag inte hm “rely..ar” så mycket på utseéndet för att jag har massa annat.

  Och en annan grej för mig när det kommer till “träningshets”, om jag tränar för styrka och prestation snarare än hur jag vill försöka forma min kropp så mår jag bättre, känner mindre press, har roligare på träningen, ser konkreta resultat lättare som i sin tur motiverar mig ännu mer. Jag äter bättre för att orka bättre osv osv. Samt att träna mest/hårdast etc inte alltid är “bäst”. Tränar smartare och mer resultatinriktat snarare än att tvinga migsjälv till att träna för att mer träning och mindre mat är nått som jag själv lätt kan lura migsjälv till att tro är bättre utav rädsla.

  Förlåt blev lite långt babblande 😀 Kram!

 2. Elin Ekholm

  ÅH vad jag behövde detta inlägget! Blev så himla glad när jag läste det, för jag försöker verkligen att släppa det här med kroppsideal men vissa dagar kan det vara tufft faktiskt.. Du gav mig precis extra push och motivation, kram!!❤️

  1. Molly Olsson

   Åh vad glad jag blir! Det kommer mer sådant på bloggen framöver, jag vet att det behöver uppmärksammas. <3 Tack för att du motiverade mig tillbaka. Kramar till dig och ha en fin dag!

Annons
stats